petak, 2. prosinca 2011.

Zaštita od elektrosmoga

Mobiteli će izazvati globalnu zdravstvenu katastrofu

Dobitnica Nobelove nagrade dr. Devra Davis upozorava kako smo do sada olako prelazili preko svih prijetnji da bi mobilni telefoni mogli ugroziti naše zdravlje. Ističe njihov negativan utjecaj, posebice na djecu i muškarce.

Možemo li od mobilnih telefona dobiti tumor i troše li telekomunikacije milijarde kako bi pobile sve znanstvene dokaze koji to potvrđuju? Prema Devri Davis, glasovitoj američkoj znanstvenici i jednoj od tamošnjih vodećih epidemiologinja, odgovor na ta dva pitanja je – da! Doktorica Davis, štoviše, kaže da ćemo se zbog učestalog korištenja mobilnih telefona za tri godine (ne pronađemo li rješenje za prijetnju) suočiti s "globalnom zdravstvenom katastrofom".

Naime, o zračenju mobitela raspravlja se već godinama i zahvaljujući nedostatku dokaza, industrija i dalje tvrdi kako su ti uređaji sigurni. No, sada kada je javnost alarmirala dobitnica Nobelove nagrade, ipak bi o svemu trebalo razmisliti još jednom, piše Daily Mail.

U svojoj knjizi provokativno nazvanoj Disconnect: The Truth About Cell Phone Radiation, What The Industry Has Done To Hide It And How To Protect Your Family, dr. Davis kaže da smo preko štetnosti koju uzrokuju mobiteli svih ovih godina olako prelazili.

Tim Sveučilišta u Washingtonu otkrio je kako zračenje mobilnog telefona tijekom dva sata razdvoji DNA u moždanim ćelijama kod štakora i napravi ih sličnima stanicama koje pronalazimo kod malignih tumora. Kod ljudi su ti rezultati manje dramatični, ali svejedno zabrinjavajući, piše Daily Mail.

Dr. Davis je posebno zabrinuta za učinak mobitela na djecu, koja su, kako kaže, puno ranjivija. Naime, finsko istraživanje provedeno prošle godine upozorilo je da učestalo korištenje mobilnih telefona može oštetiti mozak djece.

"Opasnost za djecu nije definitivno dokazana, no želimo li zaista riskirati?", pita se dr. Davis, dodajući kako bi najmlađi mobilne telefone trebali koristiti samo u hitnim slučajevima.

Prema njenim riječima, mobiteli su najveća prijetnja muškoj plodnosti. To se temelji na nekoliko istraživanja koja su pokazala da muškarci ne bi smjeli mobitele držati u džepovima hlača.

Ujedno podsjeća na upozorenja za korisnike BlackBerryja Torcha, koji bi uređaj trebali držati barem tri cm od tijela, te im preporučuju hands-free. Korisnike iPhonea usmjeravaju, pak, dadock konektor usmjeravaju iza leđa kako bi povećali odvojenost od antene.

Dr. Davis dodaje kako je svjesna da su brojni korisnici mobilnih telefona upoznati s rizikom njihova korištenja, te da bi trebali ograničiti korištenje te imati na umu i negativne strane.

Preuzeto sa: Danas.hr 25.10.20010.


Jedan od načina neutraliziranje štetnih zračenja, svakako je  QUANTEC® zaštita od elektrosmoga

QMP  Podložak je informiran quantec uređajem. Ovaj podložak služi kao zaštita od štetnog zračenja iz okoline. Štiti nas od elektrosmoga kojeg emitiraju električni aparati. Podložak je promjera 21 cm, izrađen je od specijalne gume koja prihvaća informaciju i utisnut je određeni fraktal koji pojačava djelovanje.

Koristimo ga kao podložak za miša ili kao ukras, koji ćemo postaviti kod izvora elektrosmoga.


QMP NALJEPNICA informirana je quantec uređajem. Ova naljepnica služi kao zaštita od elektrosmoga i ostalih štetnih utjecaja mobitela na ljudski organizam. Izrađena je iz specijalne gume koja prihvaća informaciju i utisnut je određeni fraktal koji dodatno pojačava djelovanje.
Upotreba: QMP NALJEPNICU stavite na poleđinu mobitela ili na ekran kompjutera. Veličina: Promjer QMP naljepnice je 20 mm.

Znanstvene članke pogledajte ovdje:
Mit QUANTEC Handy-Strahlung harmonisieren

Weißes Rauschen neutralisiert Elektrosmog
                                                     
Pogledajte film i saznajte više:
Nema komentara:

Objavi komentar