četvrtak, 14. veljače 2013.

Krugovi u kojima gubimo energiju

Cijeli naš život bazira se na akcijama, a svaka započeta akcija je pokretanje novog ciklusa. Energetski gledajući taj ciklus možemo predočiti kao krug. U uvjetovanoj realnosti u kojoj živimo, sve se bazira na polaritetima. Tako se ovakav energetski krug bazira na polaritetu početak i završetak, između kojih kruži energija.

Gubitak energije događa se ukoliko krug nije zatvoren. A to je ujedno i najveći problem velikom broju ljudi, ne zatvaranje krugova. Ta pukotina u nezatvorenom krugu, mjesto je na kojem nam doslovno curi energija. To su također i otvorena vrata za ulaz toksičnih sadržaja.

Pukotina nastaje vrlo jednostavno, donesemo neku odluku, započnemo akciju i ne završimo je. Primjerice donjeli ste odluku da ćete prestati pušiti. I ujutro se probudite, ne zapalite, otiđete na posao i do kraja dana već desetak puta prekršite tu odluku. S izgovorom pokušat ću sutra,.......sutra naravno ista priča. To je odgađanje i na taj način gubite ogromnu količinu energije.
Svaki započeti i nezavršeni projekt s energetske strane još uvijek postoji. Vi ste možda i zaboravili na njega, međutim energija koja je nastala odlukom da dovršite taj projekat još uvijek je tu.  I kucka, uzima vam energiju na nesvjesnom nivou.  Banalne situacije poput nekog dogovora na koji niste došli ili niste vratili posuđenu stvar, također stvara pukotinu. Pukotine nastaju u akcijama koje znamo da bi trebali započeti i već smo donjeli tu odluku, međutim iz nekog razloga još stojimo na mjestu. Također nezdrave životne navike, odnosno akcije koje ne možemo prestati raditi. Negdje u sebi znate da su te navike štene i već ste donjeli odluku, ali nikako da ih prestanete raditi.

Radije nemojte donositi odluke koje niste spremni završiti, dok energetski ne ojačate i povisite svoju vibraciju kako bi mogli privesti akciju kraju.  

Što više imate nezavršenih akcija, to imate manje energije za bilo kakvu akciju. Zato je nužno   osloboditi energiju iz nezatvorenih krugova. Kako ćete svjesno zatvoriti jedan po jedan krug, primjetit ćete kako imate sve više i više energije. Krenite od manjih akcija za koje vjerojatno imate energiju, kako bi kasnije mogli zatvoriti veće. Vremenom će vam završavanje akcija postati način života, imat ćete više energije i vremena.


Neke ćete odluke i poništiti i na taj način zatvoriti krug. Ako je odluka pogrešna ili nije ni bila vaša, poništite tu odluku. Donesite odluku kao i na početku, samo ćete u ovom slučaju tom odlukom poništiti prethodnu. To treba napraviti svjesno i sa potpunim razumijevanjem, da ne ostane ništa visiti u zraku vezano uz tu odluku.

Ako je ovaj tekst privukao vašu pažnju i donjeli ste odluku da ćete zatvoriti krugove ili ste samo pomilsili kako je to u redu, moja je preporuka da krenete već danas. Dopustite si da vas zapljusne val oslobođene energije.

Irena A.


Nema komentara:

Objavi komentar