petak, 21. ožujka 2014.

Vibracija boja

Kada se bijelo svjetlo koje predstavlja čistu svijest, propusti kroz prizmu/duh, dobijamo boje, a boje predstavljaju emocije. Ne samo da boje utječu na naše emocije, već i naše emocije utječu na naš odabir boja. Naša omiljena boja govori o stanju naše životne sile, ona je izraz naše duše, a duša zna koja boja joj trenutno odgovara.

Svako od nas ima svoju osobnu paletu boja koja kad je prošarana nastaje poremećaj. Quantec kod skeniranja očita koje boje je premalo, a koje previše i na temelju rezultata dodaje, odnosno uklanja boje. Boje nam na mentalnom  planu  pomažu očistiti  misli, otvaraju nas za nove ideje, pomažu nam pri koncentraciji i daju nam  snagu.  Uravnotežuju naše emotivno stanje . Pomažu nam kod prevladavanja stresa i šoka, uklanjaju ljutnju, bijes i tugu.  Pomažu nam kod osjećaja potištenosti, daju nam psihičku sigurnost i  unutarnju ravnotežu. Potiču organizam na samoobranu. Svaka boja je određena frekvencija i kao takvu quantec šalje  energetski u naše  bio polje.


Ljubičasta upućuje na samospoznaju i duhovnu svjesnost. To je jedinstvo sa vašim Ja, sa duhovnošću i višom  svijesti. Djeluje smirujuće, tako da pomaže u liječenju problema sa spavanjem i problema uzrokovanih stresom. Ljubičasta u velikoj mjeri pomaže prilikom meditacija.

Indigo upućuje na odgovornost prema sebi, odgovornost da se prati put  duše i osobnih potreba, vjera u intuiciju. Također pomaže kod meditacije. Pomaže kod problema sa tlakom, glavobolje, migrena, poremećaja vida, glaukoma, katarakta, problema sa sinusima, nekih vrsta poremećaja sluha.

Plava upućuje na samoizražavanje, govor, komunikaciju.  Pomaže kod  problema sa tiroidnom žlijezdom, anoreksije, astme, bronhitisa, problemi sa sluhom, tinitusa, problemi gornjeg probavnog trakta, upale i krajnika.Zelena upućuje na ljubav i ljubav prema sebi, sposobnost da se bezuvjetno daje i prima. Pomaže kod  bolesti srca i bolesti imunog sistema. Zelena je boja harmonije i može biti korisna u stresnim razdobljima.

Žuta upućuje na vlastitu vrijednost. Ona pokazuje što mislimo o sebi i kako mislimo da nas drugi doživljavaju. Ovo je područje  ega, intelekta i samopouzdanja. Pomaže kod problema kao što su  dijabetes, upala pankreasa, bolesti jetre, čir na želucu, žučni kamenac. Djeluje stimulativno i pomaže pri koncentraciji.

Crvena se odnosi na naše instinkte i pobuđuje emocije, daje nam hrabrost i snagu, stabilnost i sigurnost. Pomaže kod problema kao što su  zatvor, dijareja, hemoroidi, kolitis, Kronova bolest, hladni prsti na rukama i nogama, učestalo mokrenje, visok krvni tlak, bubrežni kamenac, impotencija, problemi sa kukovima, nogama i stopalima, potiče apetit. Crvena djeluje stimulativno i daje nam energiju, prema tome djeluje blagotvorno na umor i letargiju.

Irena A.

Nema komentara:

Objavi komentar