petak, 7. studenoga 2014.

Izrada orgonita

O orgonskoj energiji i orgonitima pogledajte ranije objavljeni blog ORGONSKA ENERGIJA . Blog je privukao pažnju mnogih čitatelja, koji su već napravili svoje prve primjerke. Za one koji još nisu krenuli u izradu predlažem da krenemo zajedno.

Izrada orgonita vrlo je jednostavna i zabavna. Za izradu su vam potrebni: poliesterska ili epoksidna smola, metalna strugotina (tokarska špena), zanimljiv kalup, gorski kristali i neki drugi kristali po želji. 


Poliestersku ili epoksidnu smolu možete nabaviti u trgovinama boja i lakova i miješate ju prema uputama. Metalnu strugotinu ćete nabaviti kod tokara ili na otkupima i prodajama sekundarnih sirovina. Kao kalup mogu  poslužiti posude od stakla, čvrste plastike, silikona,.....Za početak pronađite po kući stvari koje ne koristite, samo oprezno, jer to zna prijeći u naviku:) Za kristale se možete informirati u trgovini Nebeski Dar, možete ih naći na netu, oni su već upoznati sa potrebama orgonitaša.U kalup se prvo ulije malo smole, a zatim redom slažete red strugotine i zalijete smolom, štapićem natiskate da se sve skupa pomiješa. U sredinu dodate veći gorski kristal, a na dno po jedan na četiri strane. Kod izrade kalup je okrenut naopačke, tako da je dno zadnje na redu. Kad se smjesa stvrdne, izvadite orgonit iz kalupa i ostavite da se malo provjetri. Možete ih i oprati sapunom. Rubove malo pobrusite. Na dno orgonita zalijepite filc trakice da se ne grebe površina i da energija cirkulira sa svih strana. 


Eto, izrada je vrlo jednostavna. Uživajte u svojim kreacijama!


Nema komentara:

Objavi komentar